Coaching

Individuele Coaching

Je wilt het beste uit jezelf (en anderen) halen in je werk en privé. Het kan zijn dat er eigenlijk al heel veel lekker loopt in je leven maar je weet dat je meer kunt of wilt. Je weet niet goed welke kant je op moet en kunt hulp gebruiken om keuzes te maken.  Is er een thema waar je zowel op je werk als privé tegen aanloopt, waar je meer inzicht in wil krijgen en handvatten hoe je hier mee kunt omgaan? Of misschien heb je al heel veel bereikt en wil je uitzoeken op welke andere manieren je (maatschappelijke) betekenisvol kunt zijn. Wat je vraag ook is, je bent nieuwsgierig en durft het aan om echt in de spiegel te kijken en aan de slag te gaan met wat je ziet. Persoonlijk leiderschap dus.

Wat is paardencoaching?

Een snelle en effectieve manier om bewustwording en inzichten te krijgen in je eigen gedrag is door het coachen met behulp van paarden. Paarden spiegelen in het ‘hier en nu’ en hebben geen waardeoordeel. Dit levert eerlijke en directe feedback op en dus inzicht in welk effect jouw gedrag heeft op een ander. Door jouw interactie met het paard worden (on)bewuste patronen zichtbaar die zich in jouw leven afspelen of hebben afgespeeld.

Hoe werkt het?

Paarden hebben non verbale communicatie nodig om te kunnen overleven in het wild.  Tijdens een coachingsessie laat het paard zijn natuurlijke gedrag zien, wat hij ook gebruikt in de kudde. Als jij samen met het paard aan de slag gaat, ziet hij jou als kuddegenoot. En het paard sluit bij jou aan als wat je denkt, voelt en het gedrag dat je laat zien, bij elkaar past; congruent is. Want als dit niet zo is, zou dat weleens een risico kunnen zijn. Paarden zijn prooidieren dus het gaat letterlijk om leven of dood. Het paard scant continu zijn omgeving op mogelijke risico’s en kan veel subtieler signalen waarnemen dan wij mensen. Daar is dus niks ‘zweverigs’ aan; het is wat paarden doen. De rol van mij als coach is het gedrag van het paard te lezen en te vertalen, daarbij wordt steeds de koppeling gemaakt naar het dagelijks leven.

Coachingsmodel?

Daarnaast maak ik als coach gebruik van de techniek van de 4 assen van verandering. Dit model is ontwikkeld door de Amerikaanse Psycholoog en NLP Neurosemantiektrainer Michael Hall. Met het doorlopen van de assen tijdens het coachen gaan we van inzichten over tot acties die je mee kunt nemen in de dagelijkse praktijk. Hierdoor zorgen we voor blijvende, succesvolle verandering.

Resultaat

  • Vanuit persoonlijk leiderschap keuzes maken
  • Benutten van je kwaliteiten
  • Jezelf beter kennen
  • Effect van je gedrag op anderen verbeteren
  • Betere leiderschapsvaardigheden