Coaching voor kinderen

In de cursus Paardenkracht kinderen in de leeftijd van 11 -14 jaar over lichaamstaal en gedrag van zichzelf en anderen. Ieder kind is uniek en bezit een belangrijk talent. De cursus Paardenkracht laat kinderen letterlijk in hun kracht komen. Aan de slag in kleine groepen met leeftijdsgenoten waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en het aangeven van grenzen gemakkelijker wordt. Hierdoor leren ze beter om te gaan met gevoelens en emoties.

De kinderen leren op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze de sociale vaardigheden. Hierdoor leren ze:

 • om meer zelfvertrouwen te krijgen en dit uit te stralen
 • weerbaarheid te vergroten
 • zelfbewuster te worden
 • beter samen te werken
 • grenzen te verleggen en te begrenzen
 • eigen authenticiteit te bewaken, ook binnen een groep
 • om te gaan met emoties

De cursus heeft een heel praktisch karakter: doen, ervaren en beleven!

Paardenkracht voor pubers – leeftijd 11-14 jaar

Aan het begin van de puberteit gebeurt er heel veel bij kinderen. Door opkomende hormonen verandert het lichaam en worden ze soms overspoelt door emoties. Ze krijgen meer behoefte aan autonomie, maar tegelijkertijd hebben ze ook nog veel behoefte aan begeleiding en hulp. Ze worden zelfbewuster en kunnen soms aardig onzeker raken van alle mooie plaatjes op social media. Daarnaast komt er ook nog het afsluiten van de basisschoolperiode bij en gaan ze de overstap maken naar het voortgezet onderwijs en nieuwe vrienden maken.

De cursus Paardenkracht ondersteunt in de veranderingen die zij in deze periode van hun leven meemaken. Communicatie, houding, gedrag, gevoelens, grenzen verleggen en kunnen begrenzen, dynamiek in de groep (school, gezin, vrienden), er wel of niet bij horen, eigen authenticiteit bewaken, samenwerken, leiderschap en balans vinden komen o.a. aan de orde.

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een luchtige en praktijkgerichte wijze de bovengenoemde aspecten. Daarbij verbetert hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

De cursus Paardenkracht voor Pubers bestaat uit:

 • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
 • een terug-kom-middag (2 contacturen)
 • een werkboek voor thuis inclusief zelfevaluatie
 • een certificaat voor de deelnemer
 • een feestelijke afsluiting

Hoe werkt coachen met paarden?

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Paarden spiegelen in het ‘hier en nu’ en hebben geen waardeoordeel. Dit levert eerlijke en directe feedback op en dus inzicht in welk effect jouw gedrag heeft op een ander. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de cursus.

De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paardgereden. Kleding en stevige schoenen die vies mogen worden zijn dan ook een must.

Data, tijden & aanmelden

De cursus Paardenkracht is voor kinderen in de leeftijd 11-14 jaar; voor kinderen die in de onderbouw van de middelbare school zitten of na de zomervakantie starten. De cursus begint op donderdag 16 september van 15-17 uur bij Meers Paarden Centrum en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Op donderdag 4 november is de terugkom dag.

De kosten zijn €345,- per kind voor de gehele cursus.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op voor een telefonisch intake.

Wie zijn wij?

Madelon Huisman

Vanuit mijn ervaring als kindercoach weet ik hoe goed de paarden ondersteunen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en het omgaan met emoties. Ik word er elke keer weer erg blij van om te zien hoe de kinderen groeien tijdens de cursus en leren van de groepsdynamiek. We gaan er voor om alle kinderen met een gevulde rugzak aan nieuwe positieve ervaringen en kennis naar huis te laten gaan, zodat ze daar thuis en op school de vruchten van kunnen plukken.

Carlien Broers

Ik geloof dat je eigen houding en gedrag bepaalt hoe lekker je in je vel zit. Hoe je met bepaalde situaties omgaat in je jeugd, neem je mee als volwassene. Daarom vind ik het heel mooi dat we met de cursus Pony Power Voor Kids en Paardenkracht voor Pubers de sociale vaardigheden bij kinderen kunnen versterken. Daar plukken ze niet alleen nu maar ook later de vruchten van!